2012-10-31 18:29:29• hírek • Kocsis Zoltán

A fiatalok nem akarnak dolgozni

Lesújtó véleményt formált meg a szatmári fiatalokról Gheorghe Tilibasa, a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség igazgatója. A szerda reggel megtartott Prefektusi Kollégium keretein belül megtartott beszámolójában leszögezte: a mostani fiatalok  nem akarnak dolgozni!

Tilibasa markáns véleményét azzal támasztotta alá, hogy a néhány hete a végzősöknek szervezett állásbörzén közel 450 frissen végzett fiatal vett részt, közülük pedig csak minden harmadik, azaz 150 talált munkahelyet. Pedig csak az idén közel háromezren zárták tanulmányaikat.

Az említett állásbörzén amúgy 487 munkahelyet hirdettek meg a résztvevő cégek szabótól az eladón keresztül a könyvelőig igen széles palettán - közülük 15 esetben volt szükség felsőfokú végzettségre. Sokat mondó adat az is, hogy az Ügynökség 160 munkaadót keresett fel, ám csak negyvenen jelentek meg...

„Nem akarnak dolgozni a fiatalok. Nemrég Marosvásárhelyen részt vettem egy konferencián, ahol egy olasz kolléga elmondta: Olaszországban ugyanez a helyzet", jelentette ki Tilibasa.

Eugeniu Avram prefektus hozzátette, Philippe Gustin francia nagykövettel folytatott hétfői megbeszélésén a diplomata arra hívta fel a figyelmét, hogy Romániában túlságosan kevés szerepet kap a szakoktatás.

A Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség statisztikái szerint az idén eddig 3400 személy talált új munkahelyet magának Szatmár megyében - ez közel ezerrel kevesebb, mint tavaly ilyenkor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: